van der Horst

Spa-Francorchamps: GT Open met Earl Bamber

Aust Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Aust Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Al jaren heeft het circuit van Spa-Francorchamps een vaste plaats op de kalender van het GT Open International kampioenschap. Dit weekend is het weer zover, iets meer dan 20 GT3 bolides betwisten in de Ardennen de derde manche van het GT Open International. Op het laatste moment voegde ook nog Earl Bamber zich bij de rijders die dit weekend in actie komen. Bamber neemt plaats op de Singha Racing Team TP12 Porsche 911 GT3 R waar hij Tanart Sathienthirakul vervangt. Piti Birombhkadi wordt zijn teamgenoot.
Een nieuwigheid dit jaar is dat er geen twee races verreden worden maar één endurance race op zondag. Met Audi, Ferrari, Mercedes, Lamborghini, Porsche en McLaren tekenen zes constructeurs present. Rijders van overal over de wereld nemen deel aan het kampioenschap maar de enige landgenoot dit jaar op de startlijst is Laurent de Meeus, die uitkomt op een Ferrari 488 GT3 van AF Corse. In de vrije trainingen op vrijdag ging alvast de snelste rondetijd naar de Aust Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Dino Steiner en Max Hofer in 2:18.057.

Foto: GT Open International
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op vrijdag 17 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons