van der Horst

Strijkt António Félix da Costa bij BMW Motorsport neer?

c08ee8945110a8c19c92930d625c492e2dd37709.jpg
Net als rivaal Audi dat recent in het Zuid-Spaanse Monteblanco acht rijders testte, ontvlucht ook BMW Motorsport dezer dagen het grijze weer in West-Europa. Na afloop van de BMW Media Track Days op die zelfde omloop togen enkele in het DTM actieve BMW-rijders naar het amper 100 kilometer verder gelegen Jerez de la Frontera waar de Duitse constructeur van zondag tot donderdag een omvangrijk testprogramma afwerkt. Voorts krijgen ook enkele kandidaat-rijders er de kans de M3 DTM aan de tand te voelen. Naast Jens Klingmann die anno 2007 nog de Formel BMW-titel veroverde, springt daarbij de naam van António Félix da Costa in het oog.
Maxime Martin
Maxime Martin
Het Portugese talent greep recent en tot veler verbazing naast het vrijgekomen Formule 1-zitje bij Scuderia Toro Rosso dat verrassend door Daniil Kvyat werd ingepalmd. Sindsdien is de 22-jarige mét steun van de Oostenrijkse energiedrankfabrikant Red Bull op zoek naar een vervangend programma. Een DTM-seizoen bij BMW valt hierbij niet uit te sluiten ook al lijkt een GP2-stuur meer voor de hand te liggen. Ook de namen van Maxime Martin en Tom Coronel circuleren als mogelijke testkandidaten voor Jerez. In het geval van Martin is zulks niet meer dan normaal aangezien onze landgenoot de geattitreerde DTM-testrijder is voor het merk uit Beieren. Tom Coronel van zijn kant ontkrachtte het gerucht meteen aan onze redactie, onze Noorderbuur is dezer dagen overigens met RTL in Rome actief.

Bij BMW Motorsport lijkt het er sterk op dat het DTM-zitje van Andy Priaulx op de wip zit. De meervoudige WTCC-kampioen kon zich in de twee jaar waarin hij in het DTM actief was nauwelijks bewijzen en kondigde eerder aan op 7 december, ter gelegenheid van de BMW Motorsport Party, zijn plannen voor 2014 te ontvouwen. Er van uit gaande dat Priaulx in 2014 andere horizonten opzoekt en diens zitje vrij komt, zou de komst van Antonio Felix da Costa de DTM-aspiraties van testrijder Maxime Martin mogelijk kunnen fnuiken.

Foto's: Hans Van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 1 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons