van der Horst

Tiago Monteiro ook in Zandvoort aan de start, met Honda Art Car

Honda Civic "Jean Graton" Art Car
Honda Civic "Jean Graton" Art Car
Tiago Monteiro reed zichzelf in de geschiedenisboeken door samen met Stéphane Lémeret de allereerste wedstrijd van de TCR Benelux te winnen, een goede maand geleden in Spa-Francorchamps. De snelle Portugees zal evenwel een vervolg aan zijn avontuur in het Benelux-kampioenschap breien, want hij staat ook tijdens de tweede manche, in het kader van de DTM-meeting in Zandvoort, aan de start. Monteiro zal er niet één van de twee vaste Civic's besturen, maar zal plaatsnemen in een nieuwe wagen met startnummer 13 gestoffeerd in een Art Car-livrei.
Jean-Louis Dauger - Tiago Monteiro
Jean-Louis Dauger - Tiago Monteiro
Teamgenoot van Monteiro wordt ditmaal Jean-Louis Dauger, in een vorig leven nog Operational Manager bij Eurosport Events en in die hoedanigheid (onder meer) betrokken bij het FIA WTCC en FIA ERC. "Na tijdens de 24 Uur van Le Mans te zijn voorgesteld en na op het Festival of Speed in Goodwood de prijs van mooiste WTCC Art Car te hebben gewonnen, komt de Honda Art Car Jean Graton nu ook in actie op circuit", aldus promotor Kronos Events.

Het startnummer dertien tenslotte werd gekozen als eerbetoon aan het Michel Vaillant-verhaal met de titel "Nr. 13 aan de start", terwijl het design op de wagen "werd bedacht door Dominique Graton en Philippe Ghielmetti als hommage aan het werk van Jean Graton", aldus Kronos Events. Zoals geweten krijgt Stéphane Lémeret halfweg juli Norbert Michelisz naast zich op de Boutsen Ginion Civic TCR. De Hongaar neemt dus, net als in het FIA WTCC, de handschoen op tegen Monteiro!

Foto's: Kronos Events



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR Benelux op vrijdag 1 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons