van der Horst

Twee nieuwe 24-uurs races op kalender

Start Super Taikyu Series 10H Fuji 2017
Start Super Taikyu Series 10H Fuji 2017
Een nieuw jaar, nieuwe races. Nadat Autosport.be vorige week al berichtte over de Targa Monza 6H, zijn er nog twee nieuwe uithoudingswedstrijden die op de kalender verschijnen. De twee 24-uursraces zullen respectievelijk doorgaan in hartje Sicilië en op Japanse bodem met de iconische Mount Fuji op de achtergrond. Een voorstelling van de nieuwe races op twee iconische circuits.
Het Italiaanse TCR kampioenschap op Autodromo di Pergusa
Het Italiaanse TCR kampioenschap op Autodromo di Pergusa
De Autodromo di Pergusa zal het strijdtoneel vormen voor de 24 Ore di Sicilia. Het circuit, dat zijn hoogdagen kende in de jaren zestig met onder meer drie Formule 1-wedstrijden en begin jaren 2000 met het FIA GT, verloor in 2004 zijn FIA-licentie als 2de-graadscircuit. Sinds 2011 heeft de omloop terug een licentie als 3de graad en mocht sindsdien terug bekende kampioenschappen verwelkomen. Dit jaar vond de organisatie Grupo Peroni Race, onder meer organisators van de 6 uren van Rome, dat het tijd was om het circuit terug te laten opleven met een 24-uurs race. De deelnemers zullen verdeeld worden in drie verschillende klasses: Gold Cup (voornamelijk GT3, GT4 en Super Trofeo’s), Silver Cup (toerismewagens) en Bronze Cup (LMP3’s en nieuwe Wolf-prototypes). De organisatoren hopen op een startveld met een twintigtal deelnemers en de deelnemers zelf krijgen de mogelijkheid om te kiezen of ze 6, 12 of 24 uur willen racen. De race zelf zal doorgaan op 24 en 25 maart.

10H Fuji 2017
10H Fuji 2017
10000 kilometer verderop, aan de voet van de bekende Mount Fuji, zal er op het wereldbefaamde Fuji Speedway eveneens een race voor uithoudingsspecialisten georganiseerd worden. Dit zal gebeuren in het kader van de Super Taikyu Series, het endurance-kampioenschap van Japan. Fuji, dat voornamelijk bekend is door de races voor het WEC en als gastheer voor de Formule 1, is geen onbekende voor het Japans kampioenschap, maar het zal wel voor de eerste maal als gastheer voor een 24 uren race fungeren. Overigens zal dit nog maar de tweede wedstrijd in Japan zijn van deze lengte. De vorige was de Tokachi 24 Hours dat georganiseerd werd tussen 1994 en 2008, ook  in het kader van de Super Taikyu Series. Naast de wagens die al deelnemen in het kampioenschap, met als blikvangers de GT3’s en TCR-klasse, mogen ook éénmalige deelnemers hun kans wagen. In totaal zullen er maximaal 70 wagens aan de start toegestaan worden. De race is gepland op 2 en 3 juni.

Foto's: Super Taikyu Series en ACI Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 30 januari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons