van der Horst

Van Amersfoort Racing en de vermiste voorvleugel... van Macau GP 2018

Van Amersfoort Racing krijgt de voorvleugel van Sophia Flörsch terug
Van Amersfoort Racing krijgt de voorvleugel van Sophia Flörsch terug
Wie geregeld live naar een race ging kijken voor de pandemie startte, zal ongetwijfeld wel eens lui zijn tegengekomen die met bizarre dingen huiswaarts keerden. Bijvoorbeeld banden die een aantal stints tijdens de 24 Uur van Zolder op hun conto hadden, of borden uit piepschuim die de racers tijdens een Formule 1-race het aantal meters voor een bocht aangeven. Zelden komen die relikwieën terug bij de rechtmatige eigenaar, maar niet zo bij Van Amersfoort Racing. Het team kreeg dit weekend in Portugal immers een voorvleugel terug die al zoek was sinds Macau 2018.
Macau F3 Grand Prix
Macau F3 Grand Prix
Wie vorig jaar onze corona-kronieken las, zal misschien wel het artikel hebben zien passeren van onze journalist Gregory Deguelde, die in 2018 aanwezig was op de Macau Grand Prix met Guy Geurts, de vaste speaker op Circuit Zolder. Zij waren bevoorrechte getuigen van de horrorcrash van Sophia Flörsch; de Duitse werd toen in de Lisboa-bocht aan hoge snelheid tegen een mediaplatform voor fotografen gekatapulteerd. Verschillende mensen raakten gewond, de Duitse zelf liep een ruggengraat breuk op. Haar verhaal kende een positief vervolg, aangezien zij samen met Beitske Visser en Tatiana Caldéron dit weekend aanwezig was tijdens de Total 6 Uur van Spa.

Na de crash kwam men tot de vaststelling dat er ook veel stukken van de wagen verdwenen waren, waaronder de voorvleugel. Tot op heden, want het team mocht deze tijdens de openingsronde van de Euroformula Open in Portimão terug in ontvangst nemen, zo luidde het op hun sociale media-kanalen: "De voorvleugel was mysterieus verdwenen van de plaats van het ongeval. Nu blijkt het dat iemand die meegenomen en bijgehouden had tot hij deze onlangs te koop zette op een online veilingsplatform. Gezien hij geen toestemming had om de voorvleugel te bezitten, werd dit doorgegeven aan de lokale politie, die op zijn beurt het onderdeel in beslag nam en ons terugbezorgde."

Hiermee is het laatste stuk van de wagen van Flörsch terecht en kunnen we gerust stellen: eind goed, al goed.

Foto's: Van Amersfoort Racing - Gregory DegueldeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 3 mei 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons