van der Horst

Virtual 24H Zolder: Simtag Racing van begin tot eind

Simtag Racing - Radical SR8
Simtag Racing - Radical SR8
De eerste editie van de Virtual 24H Zolder zit er op en het is Simtag Racing met Fabrice Cornelis, Coen Klopman en Thomas Stockmans dat de erelijst opent. Het trio nam vanaf de start het heft in handen en bleef zonder al te grote problemen vooraan om met 19 ronden voorsprong te finishen. Daarenboven waren Cornelis en co de enigen die de kaap van duizend ronden rondden, met 1007 stuks op de teller. Ook de overige podiumplaatsen lagen eigenlijk al snel vast.
Traxxis by J&V Services - Radical SR8
Traxxis by J&V Services - Radical SR8
Traxxis by J&V Services met Cédric Wauters, Matthias Maas, Jorn Van den Acker en Damien Allo moest zich terugknokken van achteraan het veld na schade in de aanvangsfase van de race. Het team gaf niet op en rukte op tot de tweede plaats, op zes uur van het einde. Uiteindelijk bouwden ze een voorsprong uit van 16 ronden op de GHK E-Racing by T2 Racing-Radical van Brent Verheyen, Stef Delnooz, Jelle Verstraeten, Erind Baba en Alex Cascatau. Simtag Racing was reeds zeker van de titel en in de strijd voor de overige plaatsen eindigde SimRC Clubsport voor FAST Racing Team. SimRC viel na 17 uur uit, maar had dus genoeg punten voorsprong om het zilver te claimen.

Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
Bingoal by Simtag EMG - Porsche 991 GT3 Cup
In Belcar 2 werd de Bingoal by Simtag EMG Porsche met Tommy Rau, Boudewijn Kuster, Colin Ceresani en Loek Hartog in de laatste zes uur niet meer bedreigd voor de overwinning. Aan de meet hadden ze drie ronden voorsprong op naaste concurrent ASK Volante Racing met Michael Pedersen, Ellom Boccorh, Oscar Wilkens en David Plasman. De blauwe Porsche had op zijn beurt ook drie ronden bonus op de derde plaats, die naar Pro Assist Sim-Racing van Matthias Detige, Gregory Vranckx, Ruben Vanbuel en Glenn Van Parijs ging. Terwijl de top twee in de eindstand reeds vastlag (Bingoal by Simtag EMG voor Allied Racing eSports Belcar), was er nog spanning voor de laatste ereplaats in de klasse. Vaporshop RSR Motorsport werd met technische averij geplaagd en hierdoor zag de G-Drive Eximia #13 zijn kans, maar Tim Jacobs, Tim Greven, Dries Rohaert en Ief Vangenechten hielden stand.

Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Torque Freak Racing GT4 by Carrot - Porsche Cayman GT4
Belcar 3 bleek vrij spannend de laatste uren, maar Torque Freak Racing by Carrot met Tim Claessens, Bram Reniers, Ben Cuypers, Daniel Barraclough en Georg Gruber won uiteindelijk met een ronde voorsprong en claimt ook de titel in de klasse. Edge eSports met Bart De Vos, Maciej Mlynek, Laurent Keersmaekers en Colin Spork kon profiteren van de pech bij de andere favorieten om de tweede plaats in te nemen en hield stand tot op het einde, terwijl er zich voor de derde plaats nog een interessante strijd ontspon tussen Scuderia Simracing en Flemish Simsports GT4, maar Jeroen Vatlet, Kevin Lemmens en Yannick Overloop hadden net genoeg voorsprong om toch de derde plaats vast te houden. Toch bleek dat voor Scuderia Simracing niet genoeg om Senne Hulsmans, Hans Poelmans, Diego Haems, Sebastian Keijmel en Robin Deville van de tweede plaats in het eindklassement te houden, waardoor het tevreden moest zijn met een derde plaats.

G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
G-Drive Racing Eximia TCR - Audi RS3 LMS
Dominantie van G-Drive Racing Eximia TCR met Ben Thaens, Bram Van Putten, Kevin Van Der Slik en Robin Monster in Belcar 4. Aan de meet eindigde het viertal met zes ronden voorsprong op de Flemish Simsports TCR Audi van Kim Beheyt, Anton Dupan, Keanu Borgonjon en Hendrik De Graeve. Toch kreeg de Belgische equipe het niet cadeau, nadat het in de laatste uren moest afrekenen met Dynamixx Simulator Red van Jochen Lenaerts, Jeromy Hessels, Bram Vanuytven en Sven Calbert. In de eindstand van de klasse eindigde G-Drive Racing Eximia TCR met een comfortabele voorsprong op de eerstvolgende wagen, of beter gezegd wagens. Simtag Racing met Attila Sipos en János Szinor viel enorm terug in de laatste uren, waardoor zij de tweede plaats in de stand delen met Flemish Simsports TCR.

Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 1 november 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons