van der Horst

VLN 7: Manthey Porsche pakt vierde zege van het seizoen na rode vlag

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De Manthey Racing fabrieks Porsche 911 GT3 R van Kevin Estre en Michael Christensen heeft de zevende VLN manche gewonnen nadat de wedstrijd vroegtijdig met rood werd afgevlagd. Het Frans-Deense duo was op weg naar een overtuigende zege toen een ongeval met verschillende wagens ter hoogte van Fuchsröhre de baan versperde. Er vielen geen gewonden maar de wedstrijd werd met nog 27 minuten op de klok niet meer hervat.
De Manthey Porsche genoot op dat moment een voorsprong van net geen anderhalve minuut op de Haribo Racing Mercedes-AMG GT3 van Lance David Arnold, Mario Farnbacher Mario en Daniel Juncadella, die eerder op de dag de pole hadden gereden in 7:57.442. Het podium werd vervolledigd door de Walkenhorst BMW M6 GT3 van Christian Krognes, Michele Di Martino en Matias Henkola, die op het moment van de rode vlag nog volop aan het jagen was op de tweede plaats. 

Nissan GT-R Nismo GT3 2018
Nissan GT-R Nismo GT3 2018
De Renault R.S.01 van Dieter Schmidtmann, Heikop Hammel Heiko en Felipe Laser zette een opmerkelijke prestatie neer in de kwalificaties door de tweede chrono te laten optekenen, wat zich uiteindelijk vertaalde in een vierde plaats aan de meet. De Nissan GT-R Nismo GT3 versie 2018 kende een sterk debuut in de handen van Tom Coronel en Michael Krumm. De Japanse GT3 realiseerde meteen de achtste tijd in de trainingen, gevolgd door de snelste wedstrijdronde in 8:00.072. De ontwikkelingswagen werd wel pas al 25e geklasseerd.>>> UITSLAG VLN 8 (PDF) <<<

Foto's: VLN/BruckeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 23 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 7.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons