van der Horst

Volkswagen ID. R rondt eerste testen af met oog op Nordscheife-record

Volkswagen ID. R
Volkswagen ID. R
De elektrische Volkswagen ID. R heeft in het Andalusische Almería de eerste echte testen afgerond ter voorbereiding van de recordpoging op de Nürburgring Nordschleife deze zomer. Volkswagen wil, na de recordtijd in de Pikes Peak klimkoers, namelijk ook het record voor elektrische wagens op de Nordschleife op zijn naam zetten. Die besttijd staat momenteel op naam van de Brit Peter Dumbreck die in zijn NIO EP9 een 6:45.9 op de klokken zette. Opvallend, waar VW in Colorado nog vertrouwde op Michelin-rubber, schoeien de troepen van onze landgenoot Sven Smeets de ID. R in de toekomst op Bridgestone Potenza's.
  • Oeste Kart
Sven Smeets
Sven Smeets
Het doel van de vierdaagse test in Spanje was het aanpassen van de software die de balans bepaalt tussen het recupereren van energie en het mechanisch remmen. "Na de shakedown in Oschersleben zijn de eerste tests in Spanje volledig volgens plan verlopen", vertelt VW Motorsport-baas Sven Smeets. "Na de recordtijd in Pikes Peak is het opwindend om de ID. R op een echt racecircuit te zien rijden. De optimalisatie van een elektrische racewagen voor de Nürburgring stelt ons voor een flinke uitdaging."

Volkswagen ID. R
Volkswagen ID. R
Romain Dumas is, vanzelfsprekend, piloot met dienst voor de recordpoging. De tweevoudig 24H van Le Mans-winnaar kroop ook bij de tests deze week achter het stuur. "Op een circuit als de Nürburgring Norschleife dat voorzien is van veiligheidsuitrusting, kan je veel dichter op de limiet rijden dan als bijvoorbeeld bij de klimkoers in Pikes Peak. Ik kan nu harder en agressiever remmen. Door de software aan te passen, kunnen we de electrische motoren afstellen voor onze recordpoging."

Over twee weken staat een vervolgsessie op het menu in het Zuid-Spaanse Almería.

Lees ook: Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt alle records
Lees ook: Pikes Peak Hill Climb: nabeschouwing met Sven Smeets en Vanina Ickx ( + video en uitslag)

Foto's: VolkswagenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 23 februari 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons