van der Horst

Volledige grid gekend voor Fanatec GT World Challenge Europe

Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
De Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zojuist zijn volledige seizoensgrid bevestigd. De startgrid van de Sprintcup wordt zelfs uitgebreid tot 29 auto's en acht merken. Die van de Endurancecup blijft stabiel met 40 deelnemers verdeeld over negen merken. Wat wel opvalt is dat er veel meer wagens meedoen in beide cups ten opzichte van vorig seizoen. Zo'n 25 auto's staan momenteel op de vaste deelnemerslijst.
Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS heeft zijn deelnemerslijsten voor het hele seizoen bekendgemaakt, met een aanzienlijk uitgebreid Sprint Cup-rooster. De klasse gebruikt dit jaar het vertrouwde schema van tien manches, waarbij vijf Sprintweekenden worden gecombineerd met vijf langeafstandswedstrijden. Het laatste deel van de kalender bevat ook de Total 24 Uur van Spa, die terugkeert naar de zomerdatum van 29 juli tot 1 augustus.

Mercedes-AMG wordt het best vertegenwoordigde merk met zeven auto's, terwijl Audi, Lamborghini, Ferrari en Bentley allemaal populair blijven. De startopstelling wordt versterkt door nieuwe inzendingen van Porsche, McLaren en Aston Martin.

Haupt Racing Team - Mercedes AMG GT3
Haupt Racing Team - Mercedes AMG GT3
Negen merken zullen vertegenwoordigd zijn in de Endurance Cup, waarbij BMW zich aansluit bij de merken die meedoen aan de Sprint Cup. Wederom is Mercedes-AMG daar het best vertegenwoordigd, met negen van zijn AMG GT3-modellen die fulltime zullen rijden.


Bovendien zullen in totaal 25 auto's het volledige Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-schema in 2021 afleggen. Dat bevat de terugkeer naar de competitie voor het hele seizoen voor Aston Martin, McLaren en Porsche, terwijl Audi het best vertegenwoordigde merk is met zeven inzendingen die zich inzetten voor alle tien manches. 

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
De merken en teams die officieel meerijden zijn: Aston Martin Garage 59. Het Belgische WRT met Audi R8 LMS GT3s. CMR met Bentley Continental GT3. Walkenhorst Motorsport en Boutsen Ginion Racing met een BMW M6 GT3. AF Corse, Sky Tempesta Racing, Iron Lynx en Kessel Racing met een Ferrari 488 GT3. Emil Frey Racing, Barwell Motorsport, Orange1 FFF Racing en Grasser Racing met een Lamborghini Huracán GT3. JOTA Sport met een McLaren 720S GT3. AKKA ASP, Madpanda Motorsport, TokSport WRT, SPS Automotive Performance, RAM Racing, HRT en Winward Racing met een Mercedes-AMG GT3. Dinamic Motorsport, Allied Racing, en GPX Racing met een Porsche 911 GT3-R.

Ontbrekend in dat rijtje is het fabrieksteam van Bentley en toch wel opvallend de R-Motorsport Aston Martin wagens.
Het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen begint in het weekend van 16 april in Monza.



Foto: Emil Frey Racing, Haupt Racing Team, Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe op donderdag 25 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons