van der Horst

Zandvoort: Green haalt het van Paffett - Pech voor Martin

Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green - Audi Sport Team Rosberg
Jamie Green wist vanmiddag in de duinen van Zandvoort zijn pole perfect om te zetten naar een overwinning. De grootste druk kwam in de beginfase van de winnaar van gisteren, Robert Wickens; één keer moest de Brit de deur serieus dichthouden in de Tarzanbocht. De verplichte pitstop verliep echter optimaal en dus kon Green een klein gaatje slaan, genoeg om op het einde de 25 punten op zak te steken.
Start zondagrace DTM Zandvoort 2016
Start zondagrace DTM Zandvoort 2016
Green nam een goede start, terwijl Wickens zich vanaf de vijfde startplaats langzaam naar voor werkte. Na drie ronden nam hij merkgenoot Paffett al te grazen voor de tweede plaats, maar voorbij leider Green geraakte de Canadees nipt niet. Hij leek op weg naar de tweede plaats, maar het venijn zat 'm voor Mercedes in de staart. Met Paffett op zijn hielen schoof Wickens met nog een dikke zes minuten op de klok van de baan en zag zo zijn punten in rook opgaan. Ook Christian Vietoris, na de fout van Wickens derde, verloor alle kansen op punten als hij luttele tellen later een lekke band opliep.

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
De lachende derde achter Green en Paffett werd aldus Edoardo Mortara die mee naar het podium mocht. Kampioenschapsleider Marco Wittmann pakte daarachter met een vierde plaats de nodige punten mee voor zichzelf en BMW, dat vandaag geen auto op het podium kreeg. Tom Blomqvist kon voor Racing Bart Mampaey nog het laatste puntje verbonden aan de tiende plaats binnenrijven, maar voor Maxime Martin werd het een weekend om snel te vergeten. Hij kon vanop de 21e startplaats nooit een vuist maken en moest tot overmaat van ramp kort voor het einde de strijd staken met een probleem aan de splitter, iets wat hem tijdens de kwalificatie ook al parten speelde.

--- Uitslag Zondagrace DTM Zandvoort 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons