van der Horst

Zolder: Bart Mampaey: "Goede voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen"

Bart Mampaey
Bart Mampaey
Zoals u hier bij ons al kon lezen won Philipp Eng de zaterdagwedstrijd in Zolder, voor zijn RBM-teamgenoot Joel Eriksson. Bart Mampaey was na de dubbele zege op het thuiscircuit van RBM een gelukkig man. Het Mechelse team kon profiteren van de tussenkomst van de safety car, maar de overwinning kwam er zeker niet toevallig, zo vertelde ons Bart Mampaey na de wedstrijd.
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
"Fantastisch resultaat natuurlijk, mooi weer, heel de dag paste gewoon. Als je op dit niveau niet alleen een zege maar zelfs een dubbele overwinning kan binnenhalen doet dat heel veel deugd. Ik wil dan ook iedereen van het RBM-team en BMW bedanken voor dit resultaat. Er is vanmorgen heel veel tijd gekropen in het uitwerken van de strategie en ik wil de mensen ook bedanken om met alternatieve ideeën te komen."

De tussenkomst van de safety car bleek beslissend voor de wedstrijd
De tussenkomst van de safety car bleek beslissend voor de wedstrijd
"We zagen in de analyse van het circuit, met redelijk veel grindbakken, dat de kans op incidenten hier groot was. Bovendien was het dan ook kwestie om de degradatie van de banden goed in te schatten om zo te weten vanaf welke ronde je kan binnenkomen. We hebben dat met twee auto's erg goed gedaan, Sheldon van der Linde had zijn oproep om binnen te komen gekregen maar voor hem lukte het nét niet. Daarvoor kwamen we vijfhonderd meter te kort, maar goed."

Foto's: Niels Vaeck & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons