van der Horst

12H Zolder: GTA Racing en T2 Racing geven verstek

GTA Racing - Wolf GB08
GTA Racing - Wolf GB08
GTA Racing, het team rond Ron Sanen, had dit jaar het plan opgevat om de 24 Hours of Zolder te betwisten met een Wolf GB08. Sanen schafte de Wolf - die in het verleden al aan de start stond van de etmaalrace - aan, sleutelde de voorbije maanden hard aan het opnieuw opbouwen van de proto... en toen kwam coronapandemie. De COVID-19 crisis deed de 24 Hours of Zolder verplaatst worden naar november en recent werd de wedstrijdduur teruggebracht tot 12 uur. Met de stijgende infectiecijfers in West-Europa besluit GTA Racing echter de handdoek te werpen en de aandacht te richten op volgend jaar.
  • STX Motorhomes
Circuit Zolder, donderdag 22 oktober 2020 – Internationale testdag & Petrolhead Thursday
"Teleurgesteld. Frustratie. Ongeloof. Met alle begrip en vooral respect naar de zorgsector, maar ook onze sponsors en supporters nemen we onze verantwoordelijkheid en hebben we beslist om niet deel te nemen aan de 12u van Zolder. Uitstel is voor ons geen afstel. Winners don’t quit & quitters don’t win. Daarom richten we onze pijlen op de 24u in de zomer van 2021. Voor nu, wensen we jullie veilige en gezonde tijden toe", laat het team weten.

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Het forfait van de Wolf is een nieuwe dreun voor de Belcar, dat eerder al topteam Deldiche zag vertekken en gisteren bevestigde ook T2 Racing dat het de geplande seizoensfinale aan zich laat voorbijgaan nadat het Zwitserse team de beide manches in het DTM-weekend won. Het ziet er bovendien naar uit dat we nog enkele protagonisten zullen verliezen, als de wedstrijd al kan plaatsvinden. Momenteel leiden Belgium Racing-rijders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de puntenstand; zij liggen dus in pole om een tweede opeenvolgende Belgische titel te claimen.

Foto's: Niels Vaeck & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 1 november 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons