van der Horst

19 wagens voor Belcar-opener New Race Festival 2021

Start 2020 Belcar DTM Zolder II race 1
Start 2020 Belcar DTM Zolder II race 1
Een goede week voor de start van het Belcar Endurance Championship 2021 maakte organisator Circuit Zolder een eerste deelnemerslijst bekend. Tweevoudig kampioenen Nicolas Saelens en Dylan Derdaele gaan op zoek naar een derde titel, maar ruilen hun Belgium Racing Lamborghini Huracán in voor een Porsche van de laatste generatie. Dit jaar zijn er in de Belcar overigens drie nationale titels te verdelen. In totaal omvat de deelnemerslijst 19 bolides, waarvan 7 CN proto's, evenveel GT's en vijf toerismewagens.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het Limburgse Belgium Racing team maakte eind vorige week bekend uit te pakken met maar liefst drie exemplaren van de 911 en schept daarmee meteen klaarheid over de ambities. Naast Derdaele/Saelens zullen ook Koen en Kris Wauters een Elfer type 992 bemannen. Totaalplan Racing treedt aan met twee Lamborghini's en Red Ant Racing zet een Porsche 992 Cup in. In GTB voorlopig slechts één wagen: de Red Ant Porsche Cayman.

Op de deelnemerslijst prijkt slechts één bolide van Deldiche Racing, nochtans de voorbije seizoenen een van de smaakmakers van het BK uithouding op circuit. Mogelijk is de intentie van Circuit Zolder om vanaf volgend seizoen de CN proto's te weren uit de Belcar daar niet vreemd aan. In totaal tekenen er dus zeven proto's present, hoofdzakelijk Norma's, met naast Deldiche Racing ook Krafft Racing met de familie Longin, GHK Racing met speerpunten Ian Gepts en Brent Verheyen en T2 Racing, ex-kampioenen Russell Racing en McDonald's Racing en tot slot Art Racing als lone wolf met de Wolf GB08.

Zoals gemeld tekenen vijf toerismewagens present. In TA zien we twee BMW M2's (JJ Motorsport en BMW Motorsport), één M3 (Pricon Racing) en de QSR Audi RS 3. TB wordt gestoffeerd door de Racing Projects Abarth 500.

Het Belcar Endurance Championship 2021 start in het weekend van 8 en 9 mei op Circuit Zolder. In totaal staan er zes meetings op het programma, eentje meer dan vorig seizoen. De 24 Hours of Zolder vormt nog steeds het hoogtepunt van het jaar en Circuit Zolder-CEO Harry Steegmans gaf eerder aan dat die wedstrijd niet zou plaatsvinden zonder toeschouwers.






Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 27 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons