van der Horst

24H Le Mans: Toyota bevestigt nieuwe Hypercar voor Le Mans

Toyota GR Super Sport
Toyota GR Super Sport
In navolging van Aston Martin, heeft ook Toyota zopas officieel bevestigd dat het mee instapt in het nieuwe Hypercar-reglement dat ACO vandaag presenteerde in Le Mans. Het Japanse merk werkt daarom aan een speciale editie van de Toyota GR Super Sport Concept die het vorig jaar voorstelde in Tokio. De Toyota GR Super Sport was een conceptwagen gebaseerd op de TS050 Hybrid LMP1-bolide en staat bovenaan de GR-productladder. Van dat concept gaat Toyota nu een productieversie maken, waardoor het met een daarop gebaseerde wagen ook moet kunnen strijden voor de zege in de 24 Uren van Le Mans.
  • LTF
Toyota Gazoo Racing geeft aan dat het begin volgend jaar wil beginnen met de baantesten van de nieuwe bolide, niets te vroeg gezien de start van het seizoen reeds in het najaar volgt. Verdere details over de bolide, alsook de GR Super Sport straatversie, ontbreken vooralsnog.

Lees ook: Toyota's LMP1-straatwagen: De Toyota GR Super Sport Concept
Lees ook: Aston Martin keert terug naar topklasse met Valkyrie Hypercar

Foto: Toyota Gazoo Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 14 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons