van der Horst

6H Spa uitgesteld

Start 6H Spa 2019
Start 6H Spa 2019
De 6 Hours of Spa, de volgende manche van het FIA WK en de laatste race voor de geplande seizoensfinale bij de 24 Uur van Le Mans, wordt uitgesteld. De organisatie neemt de beslissing uiteraard in het licht van de wereldwijde Coronacrisis, maar spreekt niet van een afgelasting van de manche die eind april geprogrammeerd werd. In hetzelfde weekend stond ook de DTM-seizoensopener gepland op Circuit Zolder, maar over een eventueel uitstel daarover is officieel nog niets geweten.
Sneeuw en hagel tijdens de 2019 FIA WEC 6H Spa
Sneeuw en hagel tijdens de 2019 FIA WEC 6H Spa
De editie 2019 van de WEC-manche in Spa kreeg een plaatsje in het collectieve geheugen omwille van de knotsgekke weersomstandigheden, maar het Coronavirus lijkt de kans op een herhaling daarvan dit jaar flink te verkleinen. "De promotor, het Circuit van Spa-Francorchamps en de RACB zoeken samen naar een nieuwe datum in 2020", meldt het kampioenschap. "De beslissing was de enige verantwoorde optie op dit ogenblik. De gezondheid van onze deelnemers, fans en mensen in de paddock blijft onze topprioriteit", aldus WEC-baas Gérard Neveu. Met het uitstel legt het FIA WEC opvallend meer proactiviteit aan de dag in vergelijking met bijvoorbeeld de F1.

Maxime Martin
Maxime Martin
De organisatie meldt ook dat zij die reeds tickets gekocht hebben, deze kunnen behouden voor de nieuwe datum. Indien die datum niet zou passen, kan u contact opnemen met Ticketmaster om uw geld terug te krijgen. Eerder werd ook reeds de 12 Uur van Sebring uitgesteld en de WEC-manche datzelfde weekend zelfs geannuleerd, vanwege de Corona-pandemie. Vorig jaar wonnen Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima de manche in Spa na problemen bij teamgenoten Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López, terwijl Maxime Martin zijn eerste (en tot dusver enige) wedstrijd won in het FIA WEC (in GTE-Pro) en Vandoorne meteen op het podium mocht.


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 16 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons