van der Horst

Bathurst 12H: Vervisch en Vanthoor opnieuw samen aan de start

Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor
Over een goede twee weken start de Intercontinental GT Challenge en dat traditioneel op de mythische omloop van Bathurst in New South Wales. Audi maakte zopas hun rijdersbezettingen bekend voor de drie fabriekswagens en daarbij valt aan Belgische zijde vooral te noteren dat Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor wederom een auto zullen delen. Het duo, dat vorig jaar ondermeer samen de zege pakte tijdens de 24 Uur van de Nürburgring, wordt vergezeld door de Duitser Christopher Haase.
  • Belgian Truck GP
Bathurst 12 Hour 2019
Bathurst 12 Hour 2019
Vanthoor is overigens een ex-winnaar: de jongere broer van Laurens kon in 2018 een resem Porsches afhouden en de zege binnenrijven voor Team WRT. Dit jaar worden alle drie de fabriekswagens van Audi geprepareerd door Melbourne Performance Team. Kelvin van der Linde, Markus Winkelhock en Mattia Drudi nemen de tweede auto voor hun rekening terwijl de derde R8 LMS bestuurd zal gaan worden door de lokale held Garth Tander, ex-winnaar Christopher Mies en Audi-nieuweling Mirko Bortolotti. Eerder kon u bij ons al lezen dat er liefst veertig wagens op de voorlopige deelnemerslijst staan.

Foto's: Arne Simons & IGTCDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op maandag 13 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons