van der Horst

Blancpain GT Series Endurance Cup blijft floreren

Blancpain GT Series Endurance Cup 2018
Blancpain GT Series Endurance Cup 2018
De Blancpain GT Series Endurance Cup zal in 2018 weer een vol startveld kunnen voorleggen. 50 GT3's staan ingeschreven om heel het seizoen te betwisten, waarvan exact de helft zal uitkomen in de top klasse. Ook qua diversiteit heeft het kampioenschap niets ingeboet, met niet minder dan 11 constructeurs present: Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-AMG, Nissan en Porsche.
De 26 wagens die van SRO mochten starten in de hoogste klasse werden eerder al bekend gemaakt, al is het er uiteindelijk eentje minder geworden doordat Team Lazarus opteerde voor een Silver Cup trio op de Lamborghini #28. Ook Strakka Racing verhuisde een wagen naar een klasse lager, maar die plek werd ingenomen door een extra Attempto Racing Audi R8 LMS. SRO is dus in haar opzet geslaagd, met een versterking van de amateurklassen. Pro-Am telt 12 deelnemers, terwijl de (nieuwe) Silver Cup meteen betwist wordt door acht GT3's. De AM Cup blijft het zwakke broertje met slechts vijf wagens.

Belgian Audi Club Team WRT zet dit seizoen slechts twee Audi's in, al komt er ontgetwijfeld versterking in Paul Ricard (1000km) en de Total 24 Hours of Spa. Zoals verwacht heeft HTP Motorsport het kampioenschap volledig verlaten, het Duitse top team focust zich voortaan op de ADAC GT Masters. Dat gat wordt deels ingevuld door Strakka Racing, dat na een desastreus seizoen met McLaren het nu met Mercedes-AMG doet. Garage 59 zorgt er echter voor dat de McLaren 650S GT3 nog steeds op de grid verschijnt met een exemplaar in PRO. Voorts is er het welgekomen engagement van Aston Martin (met Maxime Martin) en Porsche (Manthey Racing), terwijl Lexus (Emil Frey) ook ongetwijfeld een smaakmaker zal zijn.

"De Endurance Cup blijft sterk presteren met 50 deelnemers voor het volledige seizoen," liet Stéphane Ratel optekenen. "Alle 11 constructeurs tekenen present met minstens twee wagens, waarvan er telkens een in PRO. Dit aantal zal nog toenemen in Spa en Paul Ricard, we verwachten dan ook meer dan 60 GT3's voor de 70e editie van de 24 uren. Ondanks de beslissing om het aantal PRO wagens te beperken, ben ik zeer tevreden te kunnen vaststellen dat het kampioenschap nog nooit zo competitief en gebalanceerd is geweest."

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP ---

Foto: SRO/Bogaerts

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 13 maart 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons