van der Horst

BRCC persvoorstelling: Dertigtal wagens verwacht bij aftrap seizoen

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
Op 26 april gaat met het New Race Festival op Circuit Zolder het derde seizoen van het BRCC van start en de editie 2014 kondigt zich veelbelovend aan, aldus organisator Kronos op de persvoorstelling donderdag jongstleden. Kronos profiteerde van de testdag op Zolder om de pers samen te roepen om een stand van zaken te geven. Het huidige seizoen belooft verandering, geen Sprint kampioenschap meer, maar enkel endurance races. Er komen wel drie categorieën: Endurance Pro, Cup en Trophy, met ieder hun eigen klassement en dus drie titels op het einde van het seizoen. Voor de eerste race rekent men bij Kronos op de aanwezigheid van een dertigtal deelnemers.
BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
PK Carsport verdedigt zijn titel en Kumpen en Longin komen uit op een nieuwe Audi R8 LMS samen met hun nieuwe ploeggenoot Frank Beliën. De Audi waarmee zij vorig jaar kampioen werden staat trouwens te koop of te huur. Belgium Racing wordt een taaie concurrent, zeker nu zij naast hun twee Porsche Cup’s beschikken over een Porsche 997 GT3-R. Ook Mext Racing, Speedlover en Allure Team rekenen op een wagen van het merk uit Stuttgart. Verscheidene Ferrari’s zijn ingeschreven voor onder meer de Scuderia Monza, Curbstone, Soenen Racing en Thems Racing. Natuurlijk is er verder ook de Lamborghini Gallardo van NSC Racing en in de Belgische manches de Viper van Brass Racing. GPR Aston Martin en ProSpeed moeten hun deelname nog bevestigen maar Kronos is er zeker dat ook zij het peloton komen vervoegen.

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
Tenslotte is het uitkijken naar de terugkeer van de Hamofa BMW M3 V8 van Rob en Kris Verhoeven. Bij de kleinere wagens kan men al zeker rekenen op de komst van de BMW van EuroRacing, twee Ginetta’s G50, twee Seat’s, een Porsche Cayman en een Aston Martin GT4. De nieuwigheid is de invoering van de door TNT gesponsorde GC V6 Cup waar men zes wagens aan de start verwacht.

Naast de indeling in drie categorieën die ieder hun eigen podium krijgen en dus evenveel aandacht krijgen, neemt buiten de 24 uren van Spa en de Masters (Zandvoort) ieder raceweekend slechts twee dagen in beslag, dit om de kosten te drukken. Kronos werkt nu ook samen met het bedrijf Zelos dat de digitale communicatie zal beheren en de sponsoringinkomsten probeert te maximaliseren.

Bekijk zeker en vast ook het uitgebreide fotoalbum met foto's van de BRCC pers & testdag 2014.

Foto's: Martijn Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 21 maart 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons