van der Horst

FIA wijzigt opzet Young Driver test om bandenproblemen te onderzoeken

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
De FIA heeft bij monde van Jean Todt aangekondigd dat het alles in het werk zal stellen om de veiligheid in de F1 (opnieuw) te garanderen en daarom het opzet van de Young Driver test in Silverstone over twee weken te zullen wijzigen. De teams mogen voor de test namelijk reguliere rijders inzetten, met dien verstande dat zij zich focussen op het afwerken van bandentesten voor Pirelli. De FIA treft ook voorzieningen om de test te verlengen met één extra dag. Op die manier komt de internationale automobielfederatie tegemoet aan de vraag van enkele teams.
  • LTF
Om de aangepaste test in het lopende seizoen te kunnen inplannen, is er echter een wijziging nodig van zowel het sportief als het technisch reglement. De FIA zal het akkoord vragen van de Wereldraad (World Motor Sport Council, WMSC) om artikel 22.4H uit het sportief reglement aan te passen, dat kort gesteld voorschrijft dat er geen tests mogen plaatsvinden tussen tien dagen voor de start van het seizoen en 31 december dat jaar. Het technisch reglement moet eveneens aangepast worden, want artikel 12.6.3 schrijft momenteel voor dat de bandensoort bepaald moet worden door de FIA op 1 september van het jaar voorafgaand aan het seizoen en dat, eens vastgelegd, deze bandensoort niet veranderd zal worden tijdens het seizoen zonder de goedkeuring van alle deelnemende teams.
 
Mercedes van zijn kant heeft aanvaard niet deel te nemen aan de test na de recente uitspraak in het Mercedes-Pirelli bandenschandaal, waardoor de impact van dat verdict voor de troepen van Toto Wolff wel eens groter kan zijn dan intieel gepland.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 2 juli 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons