van der Horst

Formule E ligt seizoen twee maanden stil

Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
Stoffel Vandoorne - Mercedes-Benz EQ Formula E
De organisatoren van de Formule E hebben, in samenspraak met de FIA, besloten om het seizoen voor twee maanden stil te leggen. Oorzaak is uiteraard de Corona-pandemie. De organisatie voert een systeem met kleurcodes in voor de planning van de aanstaande Eprix' duidelijk te maken: rood betekent geen races, geel impliceert mogelijk een race en groen duidt op geen problemen.
Stuurwiel Mahindra Racing
Stuurwiel Mahindra Racing
Maart en april hebben momenteel een rode vlag, terwijl de organisatie de deur openhoudt in mei - dat de gele kleur krijgt toebedeeld. In juni en juli verwacht men terug te racen, maar wel met het (vanzelfsprekende) voorbehoud dat de situatie moet verbeterd zijn. Als we de maanden/kleurcodes mappen op wedstrijden, dan is Seoul twijfelachtig, maar Berlijn en New York zekerder - al blijft dat uiteraard onzeker gezien de huidige graad van onvoorspelbaarheid.

Maximilian Günther en Antonio Félix da Costa
Maximilian Günther en Antonio Félix da Costa
Het seizoen loopt momenteel tot midden juli, waarbij een dubbele race in Londen het sluitstuk vormt. De organisatie bevestigt dat het niet langer mogelijk zal zijn wedstrijden te houden in Parijs, Seoul en Jakarta op de initiële data. het houdt daarmee de deur open om de evenementen op een ander moment in te plannen. António Félix Da Costa voert momenteel de ranking aan, voor Mitch Evans en Alexander Sims. Stoffel Vandoorne is beste Belg, op de vierde plaats die hij deelt met Lucas Di Grassi.


Foto's: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op vrijdag 13 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons