van der Horst

Ian Gepts: "Blijven pushen voor die allereerste zege"

Ian Gepts - Pieder Decurtins - Chris Mattheus - Guy Verheyen - Brent Verheyen
Ian Gepts - Pieder Decurtins - Chris Mattheus - Guy Verheyen - Brent Verheyen
Eerder vandaag pakten Ian Gepts en Pieder Decurtins hun allereerste algemene zege in het Belcar Endurance Championship. De Belgisch-Zwitserse tandem bleef uit de problemen tijdens de eerste race in het kader van het tweede DTM weekend op Circuit Zolder en mocht na 105 minuten strijden voor het eerste de grootste bekers de lucht in houden. Voor Ian Gepts, die pas aan zijn derde wedstrijd toe is bij het team van Pieder Decurtins, was die zege een bekroning voor een felbevochten race.
  • 24 Hours of Zolder
T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
"Wat een wedstrijd", lacht Ian Gepts wanneer Autosport.be hem na de podiumceremonie polst naar een reactie. "De start verliep goed en ik kon aanpikken achter Bert Longin (Krafft Racing n.v.d.r.) die aan de leiding ging. In de openingsronde kwam de safety car op de baan en hoewel ik nadien in eerste instantie mijn tweede plaats kon behouden, werd ik aan het einde van de eerste volledige ronde aan racesnelheid aangetikt. Het was een korte tik, maar voldoende om me rond mijn as te laten spinnen. Ik verloor heel wat plaatsen en eerlijk gezegd dacht ik dat het op dat ogenblik een verloren zaak was."

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
"Ik ben echter blijven pushen en tot mijn grote verbazing zag ik plots de Krafft Racing Norma voor me rijden. Dat betekende dus dat we heel wat plaatsen hadden goedgemaakt en het ritme zeker niet slecht was. Ik heb dan het stuur doorgegeven aan mijn teamgenoot Pieder en hij heeft het werk perfect verdergezet. Geen risico's genomen, de wagen op de baan gehouden en in de slotstint heb ik vervolgens het karwei kunnen afmaken. We zijn allebei foutloos gebleven en dat was naar mijn mening de sleutel tot succes. Ik voelde al het ganse seizoen dat dit team het in zich had om te winnen, maar de puzzelstukjes moesten in elkaar vallen."

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
"Tijdens de trainingen hebben we enkele aanpassingen aan de afstelling van de wagen gedaan en zowel Pieder als ikzelf kregen daardoor meer vertrouwen in de wagen. Het team is vervolgens blijven verderwerken in die richting, waardoor we vandaag een perfecte wagen onder de bips kregen. Het was een erg leuke race en die als winnaar kunnen afsluiten, maakt het enkel beter. Het weekend is nu al geslaagd, maar we kijken uit naar de tweede race morgen, die we vanaf de pole mogen starten!"

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons