van der Horst

Jamie Vandenbalck ambieert seizoen in BMW M2 CS Racing Cup

Jamie-Jason Vandenbalck - JJ Motorsport - BMW M2 CS Racing
Jamie-Jason Vandenbalck - JJ Motorsport - BMW M2 CS Racing
De nieuwe BMW M2 CS Racing blijft de gemoederen beroeren. We zagen de bolide dit jaar al aan de slag, onder meer in de Belcar, maar volgend jaar zal er zoals Autosport.be in juni in primeur aankondigde ook een volwaardige cup worden opgezet. Heel wat rijders kregen de voorbije weken de kans om de potente Bimmer aan de tand te voelen en onder hen ook Jamie Vandenbalck. De Vlaams-Brabander zag we in het verleden actief in de GT4 European Series, maar ook binnen onze landsgrenzen tekende de Shopa-rijder regelmatig present.
Jamie-Jason Vandenbalck
Jamie-Jason Vandenbalck
"De BMW M2 CS Racing heeft mij echt verbaasd", vertelt de man uit Korbeek-Lo aan Autosport.be. "De wagen geeft je van bij de eerste meters vertrouwen en is duidelijk een stapje omhoog tegenover de BMW M235i Racing, zijn voorganger zeg maar. De BMW M2 CS Racing is opgebouwd als volbloed racer, net zoals de BMW M4 GT4-bolide waarmee ik in het verleden reed. Dat merk je aan alles."

JJ motorsport - BMW M2 CS Racing
JJ motorsport - BMW M2 CS Racing
"Het kampioenschap dat Driving Force volgend jaar plant spreekt me echt aan", vervolgt Vandenbalck. "Racen met identieke wagens betekent dat het aankomt op de ruwe prestaties van het team en vooral de rijder, je kan je niet verschuilen. Bovendien ziet de kalender er zeer goed uit, met één race in Zolder en twee in zowel Zandvoort als Spa-Francorchamps. Spa en Zandvoort behoren tot het lijstje van mijn favoriete circuits, omlopen waar je als rijder je talent extra in de verf kan zetten. Ik hoop dat ik voor volgend jaar een samenwerking op touw kan zetten met een BMW concessiehouder zodat we goed gewapend kunnen strijden voor de titel!"


Foto's: Ronald Janssens & BMW M2 CS Racing Cup BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 22 december 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons