van der Horst

Luiz Razia vervolledigt rijdersduo Marussia in 2013

Luiz Razia - Marussia F1 Team
Luiz Razia - Marussia F1 Team
Luiz Razia zal dit seizoen de rangen vervoegen bij Marussia in de Formule 1. Het team dat gisteren zijn bolide voor het seizoen 2013 presenteerde moest de naam van de piloot die Max Chilton ging flankeren in 2013 nog bekendmaken en kwam daar middels een persbericht vanmorgen aan tegemoet. De Braziliaan schopte het afgelopen jaar in zijn vierde seizoen GP2 tot vice-kampioen, op 25 punten van Lotus-reserverijder Davide Valsecchi.
  • De Swert Opticiens
Razia, die Timo Glock vervangt, krijgt overigens geen tijd om te genieten van zijn aanstelling; reeds op woensdagmorgen zal de 23-jarige Braziliaan in Jerez in actie treden met de nieuwe Marussia MR02, eens de bolide hersteld is na de crash van Max Chilton tijdens testdag 1. Razia is overigens al langer verbonden aan het F1-team uit Banbury. In 2010 was hij al reserverijder en tussendoor maakte hij ook deel uit van het ontwikkelingsprogramma voor jonge talenten. Max Chilton, eerder reeds bevestigd, stamt overigens ook uit dat programma. Net zoals grote concurrent Caterham zal Marussia in 2013 dus met twee debutanten aan de start van de negentien Grand Prix' verschijnen.

Na deze aankondiging bevindt het enige nog vacante zitje zich bij het Force India Team, waar enkel de Schot Paul di Resta reeds bevestigd werd.

Foto: Marussia F1 Team  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons