van der Horst

Slechts 5 ELMS-races dit jaar – Spa clasht met DTM Zolder

2019 ELMS 4 Hours of Spa
2019 ELMS 4 Hours of Spa
Naast de WEC-kalender wordt ook de planning van de European Le Mans Series volledig overhoop gehaald ten gevolge van de coronacrisis. De eerste twee meetings (Monza en Barcelona) schuiven op naar later in het jaar en het seizoen start nu op het Circuit van Paul Ricard op 19 juli. In tegenstelling tot Silverstone behoudt Spa zijn plaats op de kalender, maar de race wordt vervroegd van september naar 9 augustus, één week voor de WEC 6 Hours of Spa plaatsvindt en in hetzelfde weekend als de DTM in Zolder.
2019 ELMS 4 Hours of Spa
2019 ELMS 4 Hours of Spa
Slechts vijf evenementen behouden hun plaats op de nieuwe ELMS-kalender, waaronder de race op Spa-Francorchamps die het decor vormt voor de tweede manche na het openingsweekend op het circuit van Paul Ricard. In Barcelona wordt er gereden op 29 augustus, waarna een pauze volgt om de teams de gelegenheid te geven deel te nemen aan de 24 Uur van Le Mans, die dit jaar in september plaatsvindt.

Het seizoen hervat op 11 oktober in Monza en afgesloten wordt er op 1 november in Portimão. Natuurlijk blijft de kalender onder voorbehoud en kan die nog wijzigingen ondergaan indien de maatregelen tegen het coronavirus langer aanhouden.

Foto's: Racing International Photography & Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 3 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons