van der Horst

Slovakia Ring: Slechts 21 wagens na bijkomend forfait van Race Alliance

Zandvoort: Het weekend in beeld gebracht
Nadat we eerder deze week nog hoopvol spraken over een kleine heropflakkering van het aantal deelnemers aan de eerste meeting van de tweede seizoenshelft van de FIA GT Series, wordt deze stijgende lijn vandaag afgezwakt met de uitgave van een nieuwe deelnemerslijst. Op deze gewijzigde startlijst ontbreken twee wagens waardoor we voor de meeting op de Slovakia Ring slechts één deelnemer meer hebben dan in Zandvoort, waar het kampioenschap een grid met twintig startnummers telde.
Jetalliance Racing - Aston Martin DBR9
Jetalliance Racing - Aston Martin DBR9
Enerzijds is er het forfait van de Phoenix Racing Audi van Anthony Kumpen en Enzo Ide wegens ongenoegen over de Balance of Performance, terwijl anderzijds de Race Alliance Ferrari van Vitantonio Liuzzi en Mathias Lauda ontbreekt. Het team, waarbij naar verluidt Pamela Anderson betrokken zou zijn, komt dus finaal niet opdagen voor haar eerste wedstrijd en dat mag een heuse deuk in het vertrouwen omtrent de "nieuwe" equipe genoemd worden, een situatie waar een zekere heer Marcus Fux weer bij betrokken is. Vermelden we voor de volledigheid nog dat het team, ondanks dezelfde naam, niets te maken heeft met het Oostenrijkse "Race Alliance" Motorsport, dat herdoopt werd in "Jet Alliance Racing". Deze equipe opgericht door Lukas Lichtner-Hoyer kwam in een nabij verleden nog met Aston Martin aan de start in de FIA GT. In 2006 was dit team een van de eerste klantenteams dat de (toen) nieuwe DBR9 mocht ontvangen. In 2007 grepen beide Britse bolides van het team tijdens de seizoensafsluiter in Zolder nog de plaatsen op de eerste startrij, waarna het exemplaar van Ryan Sharp en Karl Wendlinger vervolgens met de zege aan de haal ging op zondag.

Voorlopige deelnemerslijst FIA GT Series Slovakia Ring d.d. 14 augustus 2013
Voorlopige deelnemerslijst FIA GT Series Slovakia Ring d.d. 14 augustus 2013


Foto's: Racing International Photography & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op vrijdag 16 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons