van der Horst

Vita4One trekt zich (voorlopig) terug uit de FIA GT Series

Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Nadat het Vita4One team zijn deelname aan de FIA GT Series eerder al reduceerde van twee naar één wagen lichtte teambaas Michael Bartels vandaag Stéphane Ratel in dat het team in Nogaro niet aan de start verschijnt van de openingsmanche dit weekend, dat meldt het Britse 'Autosport'. Het is nog onduidelijk of het hier gaat om een eenmalig forfait of dat het Duitse team voor de rest van het jaar verdwijnt uit het nieuwe GT kampioenschap. Normaliter zou onze landgenoot Greg Franchi de wagen besturen tezamen met Frank Kechele.
Vijfvoudig FIA GT kampioen Vita4One, vroeger Vitaphone team, schreef zich zoals verwacht ook dit jaar in voor de nieuwe FIA GT Series met twee wagens. De bedoeling was om met dezelfde rijders als vorig jaar op jacht te gaan naar een nieuwe titel, maar wanneer Nikolas Mayr-Melnhof overstapte naar het Belgium Audi Club Team WRT, trok Bartels de inschrijving van een wagen in. De wagen werd zelfs doorverhuurd aan het Spaanse SUNRED die de BMW Z4 zal inzetten onder de vlag van het BMW Sports Trophy Team India, met logistieke en technische ondersteuning van het Duitse team. De bolide was vorige week in zijn oude Vita4One kleuren nog te zien op het circuit van Zolder tijdens de SOT testdag.

Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Vita4One Racing Team - BMW Z4 GT3
Onze landgenoot Greg Franchi zou de enige zwart-blauwe wagen besturen met Kechele, maar vandaag meldde een ontgoochelde Stéphane Ratel dat Bartels hem via de telefoon meedeelde dat het team niet zou afzakken naar Nogaro. Als reden gaf hij op dat de Z4 tijdens een testsessie zijn motor opblies en dat men bij Vita4One bang was voor een tekort aan motoren voor de openingsmanche van de Blancpain Endurance Series. Ratel is nog steeds hoopvol dat het Duitse team zijn intrede in het kampioenschap zou maken tijdens de manche op het circuit van Zolder, maar hier en daar gaan geruchten dat Vita4One dit jaar niet meer zal aantreden in de FIA GT Series. Een deel van het personeel is wel aanwezig op Nogaro om zich te ontfermen over de "Indische" Z4. Op die wagen komt eenmalig Julien Jousse aan de bak naast vaste rijder Armaan Ebrahim, gaan we in Zolder dan Greg Franchi naast de Indiër krijgen?

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op donderdag 28 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons