van der Horst

Volkswagen ID. R met F1-technologie naar Nordschleife (+ Video)

Volkswagen ID. R
Volkswagen ID. R
Het is Volkswagen Motorsport menens met de elektrificatiestrategie van het merk uit Wolfsburg. Nadat de Volkswagen ID. R vorig jaar al de recordtijd in de befaamde Pikes Peak klimkoers scherper had gesteld, hebben de troepen van Sven Smeets hun zinnen gezet op andere mythische pistes, met in de nabije toekomst onder meer de Nürburgring Nordschleife en later dit jaar ook een Chinese uitdaging op de kronkelende Tianmen Shan Big Gate Road. Voor de recordpoging in de Groene Hel werd de ID. R echter gevoelig onder handen genomen met tevens een nieuwe, opvallende, kleurstelling. Grijs is voor muizen, weet u wel...
  • Oeste Kart
Volkswagen ID. R
Volkswagen ID. R
20,832 kilometer, dat is de afstand die Romain Dumas in de Volkswagen ID. R moet overbruggen in minder dan 6 minuten en 45,9 seconden. Deze week mocht de Fransman, na flink wat simulatoruren, voor het eerst een echt rondje afwerken met het VW-prototype, dat danig onder handen werd genomen. De elektrische aandrijving is relatief ongewijzigd gebleven op vlak van output (nog steeds 500 kW of circa 680 pk), maar de set-up voor acceleratie en regeneratie werd gewijzigd om beter aan te sluiten bij de karakteristieken van de Nordschleife.

Volkswagen ID. R
Volkswagen ID. R
De Nordschleife onderscheidt zich namelijk door twee uitersten: niet te versmaden bochtenwerk en lange rechte lijnen. Twee vereisten die elkaar lijken tegen te spreken en dus werd de ID. R voorzien van onder andere een Drag Reduction System. "Vorig jaar in Pikes Peak hadden we maximale downforce nodig", vertelt Technisch Directeur François-Xavier Demaison. "Op de Nordschleife halen we 180 km/u gemiddeld met een top die op 270 km/u ligt. Daarom hebben we een nieuw aeropakket ontwikkeld."

Volkswagen had overigens nog meer in petto... Zij die zelf een poging op de Nordschleife willen wagen aan het stuur van de ID. R, kunnen terecht op www.raceroom.com/volkswagen voor een gratis virtuele poging!


Lees ook: Volkswagen I.D. R Pikes Peak breekt alle records
Lees ook: Pikes Peak Hill Climb: nabeschouwing met Sven Smeets en Vanina Ickx (+ video en uitslag)
Lees ook: Volkswagen ID. R rondt eerste testen af met oog op Nordscheife-record
 Foto's: Volkswagen AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 26 april 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons