van der Horst

VW Fun Cup Awards: de beste jongere van 2019

Milo Racing - VW Fun Cup #280
Milo Racing - VW Fun Cup #280
In de nasleep van de Awards Night heeft Autosport.be, partner van Kronos Events en de VW Fun Cup, beslist om zelf enkele Awards uit te reiken die op zaterdagavond niet aan bod kwamen in de Knokke Out Waterloo. De VW Fun Cup powered by Hankook is een uitstekende discipline om pril talent te laten debuteren, waardoor het allesbehalve eenvoudig was om de beste jongere van het voorbije seizoen aan te duiden...
In totaal komen vijf categorieën aan bod in de Awards van Autosport.be. Na de beste race van 2019, beslissen we verder ook over de mooiste livery, de opmerkelijkste jongere of nieuwkomer en de pechvogel van het jaar. Afsluiten doen we met een terugblik op het meest geslaagde kwalificatiespel.

Winnende debutant

Vaak vindt een debuut plaats in de buik van het peloton van de VW Fun Cup. Dat kan ook bijna niet anders, gezien de enorme startvelden waarop organisator Kronos Events steeds kan rekenen. Toch konden verschillende nieuwkomers zich afgelopen seizoen onderscheiden. Louis Mazuin, William Godefroid en vooral ook Nygel Verhaeren waren maar enkele van hen die zich lieten opmerken. Verhaeren was aan zijn eerste volledige seizoen toe, na in 2018 enkele wedstrijden in een Biplace te hebben afgewerkt. Meedoen voor de winst zat er nog niet meteen in, maar de jongeman uit Vilvoorde noteerde in Assen wel de snelste rondetijd van de wedstrijd.

Met deze auto debuteerde Matteo Raspatelli in de VW Fun Cup
Met deze auto debuteerde Matteo Raspatelli in de VW Fun Cup
Toch konden we voor deze Awards niet om een ander jong talent heen. Wij kozen uiteindelijk voor Matteo Raspaltelli. Hij maakte zijn debuut vorig jaar tijdens het Dutch Fun Festival op een auto van Comtoyou Racing en kwam dit seizoen in actie op een topwagen van Milo Racing. Hij was er niet om het team aan te vullen, aangezien ook hij topprestaties liet noteren. Tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps was hij met zijn team nog in volle strijd om de zege, maar op minder dan een uur van het einde gooide een stukke aandrijfas roet in het eten voor de man uit Namen. Enkele maanden later was het in Zolder wel prijs, toen hij samen met Romain Degeer en Kevin Balthazar een van de spannendste races uit de geschiedenis van het kampioenschap op zijn naam kon schrijven.

Matteo Raspatelli kon daarnaast - dat vermelden we voor de volledigheid - ook potten breken in de kartsport. Tijdens de IAME International Final in Le Mans finishte Raspatelli in de top 5 van de X30 Senior-klasse en ook in het BK kwam hij goed voor de dag!

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op vrijdag 21 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons