van der Horst

WRT met Vernay, Shedden en Audi in WTCR?

Audi Sport - Audi RS 3 LMS TCR
Audi Sport - Audi RS 3 LMS TCR
W Racing Team trekt met twee exemplaren van de Audi RS 3 LMS TCR naar de nieuwe FIA World Touring Car Cup (WTCR). De wagens worden klaargestoomd voor regerend TCR-kampioen Jean-Karl Vernay en drievoudig BTCC-titelhouder Gordon Shedden. Dat nieuws wordt gemeld door het Waalse dagblad La Dernière Heure, maar is nog niet officieel bevestigd door het team.
  • LTF
WRT werd in 2016 (Stefano Comini) en 2017 (Jean-Karl Vernay) kampioen in de TCR International Series - met Volkswagen - maar de deelname aan het nieuwe fusiekampioenschap WTCR werd naar verluidt mogelijk gemaakt door de steun van de Russische oliemagnaat Lukoil als hoofdsponsor van het team. De kleuren van Leopard verdwijnen uit de TCR-wereld.

Gordon Shedden - BTCC
Gordon Shedden - BTCC
De overstap van het Belgische team naar de Audi RS 3 LMS mag geen verrassing genoemd worden, de rijderskeuze is echter wel opvallend. Jean-Karl Vernay blijft aan boord, terwijl Gordon Shedden het enorm populaire Britse toerwagenkampioenschap (BTCC) links zou laten liggen voor een campagne op mondiaal niveau. Shedden werd driemaal BTCC-kampioen voor Honda.

De teller van het aantal Belgische wagens in de WTCR komt zo op zes te staan, met de bevestiging van twee Audi voor Comtoyou Racing (met Denis Dupont en Aurélien Panis) en de vermoedelijke deelname van twee Peugeot 308 TCR via DG Sport.

Foto's Audi Sport - BTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 20 januari 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons