Zolder 2: Net geen podium voor Nico Verdonck in race 2

Lucas Mauron - Hella Pagid Racing - Audi R8 LMS
Perfect weekend voor Lucas Mauron (Hella Pagid-Racing Audi R8 LMS) die op circuit Zolder beide races voor de DTM trophy won na vanaf de pole vertrokken te zijn. Mauron duldde geen tegenstand maar voor de tweede plaats was de strijd hevig tussen Jan Kisiel (Leipert Motorsport Mercedes AMG) en Ben Green (FK Performance Motorsport BMW M4). Het was uiteindelijk de Pool die het zilver binnenhaalde.
DTM Trophy @ Circuit Zolder
Nadat hij zaterdag nog als tweede eindigde in de eerste race voor de DTM Trophy op Circuit Zolder kon Nico Verdonck die prestatie niet evenaren tijdens de tweede wedstrijd. Net terug van Spa Francorchamps waar hij uitblonk in de GT Open Cup (snelste tijd in kwalificatie en leiding in de beginfase van de race) nam Verdonck de start vanuit de vierde positie. Onze landgenoot wist zich gans de race in de kopgroep te handhaven maar moest op een door olie glad geworden piste uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats. Kersvers kampioen Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes AMG) slipte op een oliespoor en werd slechts zesde na Marc de Fulgencio (Leipert Mercedes AMG).

Foto's: DTM Media Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 18 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.