van der Horst

24H Zolder: Goed om te weten!

Grid 24 Hours of Zolder 2015
Grid 24 Hours of Zolder 2015
De eerste wapenfeiten in het kader van de 24 Hours of Zolder 2016 zijn een dik etmaal van ons verwijderd, tijd dus voor een overzicht met dingen die nuttig zijn wil u de wedstrijd zo goed mogelijk kunnen volgen. Indien u niet aanwezig kan zijn op Circuit Zolder, kan u vanzelfsprekend ook rekenen op Autosport.be voor de laatste nieuwtjes, verslagen en foto's. Zoals steeds staat onze enthousiaste ploeg van medewerkers klaar om u vanaf de eerste minuut op de hoogte te houden!
De planning voor de 24 Hours of Zolder is in de aanloop naar de wedstrijd reeds enkele malen aangepast. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16:30 en de verdere details kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Het uurschema (+ timing PDF).
Moest het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder zijn laagdrempelig en datzelfde geldt ook voor de prijzen van de toegangsbewijzen. Op donderdag is de toegang volledig gratis, terwijl een toegangsbiljet tot de paddock voor het ganse weekend 25 euro kost in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 30 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be, voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen, geen overbodige luxe met een startveld dat uit meer dan vijftig wagens bestaat! De deelnemerslijst met foto's vindt u hier terug:
-> 24H Zolder: De deelnemerslijst voor de editie 2016 (+ Foto's).

Net zoals bij de andere wedstrijden uit het Belcar Endurance Championship, staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. De live timing pagina kan u hier bereiken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

De ganse 24 Hours of Zolder zal live te bekijken zijn via het Internet. Zowel vaste als mobiele camera's, een tiental in totaal, verzorgen de beelden die vervolgens via een livestream worden uitgezonden op de website van Circuit Zolder. Zodra de website van Circuit Zolder is aangepast, updaten we deze tekst met de directe link naar de beelden.
-> Livestream 24 Hours of Zolder

Reeds vele jaren rijst er voor aanvang van de 24 Hours of Zolder de vraag voor een parade vanaf het Circuit naar het centrum van Hasselt. Om aan die vraag tegemoet te komen, plannen de organisatoren dit jaar een trip naar het Heldenplein. Wegens Pukkelpop was een route naar Hasselt helaas niet haalbaar, maar de parade houdt in de plaats daarvan halt in Heusden-Zolder. Wenst u meer informatie? Lees dan zeker de bijdrage die we eerder deze week publiceerden:
-> 24H Zolder: Parade naar Heusden-Zolder op vrijdag!

Op zaterdagmiddag is er in paddock #4 een handtekeningsessie voorzien. Net zoals de afgelopen jaren zal u hiervoor terechtkunnen aan de OTObar en dat om klokslag 12.00. Plan uw lunch dus zeker goed in als u een handtekening van de deelnemende piloten en of een foto wil! Selfies behoren overigens niet enkel tot de mogelijkheden op de handtekeningsessie, in de buurt van de OTObar zal ook een selfiestand voorzien worden door Kontrimo.

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie, want dit jaar zit het randprogramma stampvol. Zo is er onder meer in paddock zone 5 een kermis en wordt er aan het BMX-terrein een BMX Night Tour georganiseerd vanaf zaterdavond 18H. Op datzelfde ogenblik zal ook de Versuz on Tour van start gaan. Daarnaast is de kartbaan het ganse weekend geopend en tekent ook Yvette Fontaine present. Zij zal niet alleen met haar auto de startgrid bezoeken, maar ook de verkoop van haar boek "Mijn Passie" promoten in paddock zone 3. Ook Circuit Zolder zelf is van de partij, met het boek ter ere van diens 50-jarige bestaan dat uitzonderlijk aan een promo-prijs wordt aangeboden.

Daar blijft het overigens niet bij, want we kunnen onthullen dat Circuit Zolder een Pokemon dropping organiseert tijdens de 24 Hours of Zolder. Als je nog geen reden had om het weekend te Circuit Zolder door te brengen, trekt dit je mogelijk wel over de streep...

Animatie is er ook voorzien op de startgrid, waar een Braziliaanse muziekband de temperaturen nog wat de lucht in moet jagen. Als de temperaturen boven de 20 graden uit stijgen, zullen er overigens ook enkele vrouwen met slangen het asfaltlint betreden. Ook de cheerleaders van Aira Girls Leuven, met onder meer de dochter van Bert Longin zullen een show opvoeren en tot slot zal er eveneens een VIP-gridwalk georganiseerd worden vanaf 15H. Voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock volgen: er zullen drie grote LED-schermen worden opgesteld, één aan de Chicane, één aan de VIP-toren en één aan de catering zone achteraan de VIP-toren.

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zullen we vanaf deze namiddag verslag uitbrengen vanaf Circuit Zolder. Ook voor de editie 2016 zette we ons beste beentje voor om u van uur tot uur de laatste nieuwtjes te brengen en net zoals de voorgaande jaren hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenement pagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maken in 2016 integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, al is het wel alles of niets. De (dubbele) punten worden namelijk zowel figuurlijk als letterlijk enkel uitreikt aan de meet. Anders is het bij de BMW Racing Cup's, waarbij er volledige punten te verdienen zijn na 6H alsook aan de meet, met daarenboven na 12H en 18H telkens nogmaals halve punten - u leest het dus goed: driedubbele punten voor zowel de BMW M235i Racing Cup Belgium als de BMW ClubSport Trophy.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitkiemde strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement en het bijzonder reglement.

Ondertussen reeds goed ingeburgerd, maar we vermelden het voor de volledigheid nogmaals; de hashtag voor de 24 Hours of Zolder is #24HoZ. Voeg deze dus toe aan uw tweets, Facebookberichten, instagramposts, ... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel Twitter, Facebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 17 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons