van der Horst

24H Zolder: Alles wat u moet weten

Gridwalk 24H Zolder 2016
Gridwalk 24H Zolder 2016
De eerste sessie in het kader van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2017 is nog maar een klein etmaal van ons verwijderd, tijd dus voor een overzicht met dingen die nuttig zijn wil u de wedstrijd zo goed mogelijk kunnen volgen. Indien u niet aanwezig kan zijn op Circuit Zolder, kan u vanzelfsprekend ook rekenen op Autosport.be voor de laatste nieuwtjes, verslagen en foto's. Zoals steeds staat onze enthousiaste ploeg van medewerkers klaar om u vanaf de eerste minuut op de hoogte te houden!
De planning voor de 24 Hours of Zolder is in de aanloop naar de wedstrijd reeds enkele malen aangepast. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16u en de verdere details kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Timing (PDF)
Moest het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder zijn laagdrempelig en datzelfde geldt ook voor de prijzen van de tickets. Op donderdag is de toegang volledig gratis, terwijl een toegangsbiljet tot de paddock voor het ganse weekend 30 euro kost in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 35 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be, voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen, geen overbodige luxe met een startveld dat uit meer dan veertig wagens bestaat! 
-> Deelnemerslijst met foto's

Net zoals bij de andere wedstrijden uit het Belcar Endurance Championship, staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. De live timing pagina kan u hier bereiken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

De ganse 24 Hours of Zolder zal live te bekijken zijn via TV en internet. Zowel vaste als mobiele camera's, een tiental in totaal, verzorgen de beelden die vervolgens via een livestream worden uitgezonden op de website van Belcarendurance.be. Zodra de website van Circuit Zolder is aangepast, updaten we deze tekst met de directe link naar de beelden. Nieuw is ook de samenwerking met Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. Zij zenden de Eleven Sports 24 Uur live zaterdag van 15u15 u tot 22u00 en zondag 10u00 tot 17u00 vanop het circuit uit en tijdens de nacht is er een livestream op de website van Belcarendurance.be.
Update: Via de website van Eleven Sports is er een livestream te zien van de uitzending; gebruik de promocode 24ZOLDER om gratis 48H toegang te krijgen.

Vorig jaar organiseerde Circuit Zolder voor het eerst een vrijblijvende parade voor de deelnemende teams. De tocht naar het centrum van Heusden-Zolder is dit jaar echter verplicht en vindt plaats op woensdag. De stoet vertrekt rond de klok van half vier naar Zolder centrum, waar om 16H de technische controle van start gaat. Om 18H is er een briefing gepland in het gemeentehuis van Heusden-Zolder en rond 19H moet de karavaan terug in beweging komen richting Circuit Zolder. Wenst u meer informatie? Lees dan zeker de bijdrage die we eerder deze week publiceerden:
-> 24H Zolder: Parade naar Heusden-Zolder op woensdag!  + ROUTE

Op zaterdagmiddag is er in paddock #4 een handtekeningsessie voorzien. Net zoals de afgelopen jaren zal u hiervoor terechtkunnen aan de OTObar en dat om klokslag 12.00. Plan uw lunch dus zeker goed in als u een handtekening van de deelnemende piloten en of een foto wil! 

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie, zo is er de kleurrijke en spectaculaire openingsact Circo di Strada. Zij mochten dit jaar met hun verrassende combinatie van muziek en circusacts zoals eenwielfietsen, ballopen, jongleren en steltlopen de Formule 1 van Bahrein opluisteren. Er zal eveneens een VIP-gridwalk georganiseerd worden vanaf 14.30 uur. Daarnaast is er net als vorig jaar een kermis in paddock 5 en kunnen de allerkleinsten de ganse dag terecht in het Kids Village. Voor de iets oudere bezoekers is er dan weer een (gratis!) Versuz on Tour-feestje met onder meer DJ’s Dave Lambert en Peter Luts in paddock 3, naast de Otobar. Tot slot voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock volgen: er zullen drie grote LED-schermen worden opgesteld, één aan de Chicane, één aan de VIP-toren en één aan de catering zone achteraan de VIP-toren.

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zullen we vanaf deze namiddag verslag uitbrengen vanaf Circuit Zolder. Ook voor de editie 2017 voorzien we u van uur tot uur de laatste nieuwtjes en updates en net zoals de voorgaande jaren hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenement pagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maakt ook in 2017 weer integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, maar in tegenstelling tot vorig jaar is het niet langer alles of niets. De (dubbele) punten worden namelijk niet enkel aan de meet uitgereikt, ook na 6 en 12 uren staan er telkens de helft van het gebruikelijke aantal punten op het spel.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitgekiende strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement en het bijzonder reglement.

Ondertussen reeds goed ingeburgerd, maar we vermelden het voor de volledigheid nogmaals; de hashtag voor de 24 Hours of Zolder is #24HoZ. Voeg deze dus toe aan uw tweets, facebookberichten, instagramposts, ... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel Twitter, Facebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op woensdag 16 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons