van der Horst

6H COTA: 29 wagens aan de start

Start 6 Hours Austin
Start 6 Hours Austin
De organisatoren van het FIA WEC hebben de voorlopige deelnemerslijst voor de 6 Hours of Circuit of the Americas vrijgegeven, de vierde meeting van het seizoen die wordt verreden in het weekend van 19 en 20 september. Momenteel is voorzien dat 29 wagens de avondrace zullen aanvatten, waarbij Krohn Racing de eerder aangekondigde fabrieks-Corvette en de Extreme Speed Motorsports HPD zullen vervoegen.
Lotus LMP P1/01
Lotus LMP P1/01
In LMP1 vervangt Mike Conway zoals eerder aangekondigd eenmalig Kazuki Nakajima die op eigen bodem een Super Formula race betwist, terwijl ook de Strakka Racing Dome zoals eerder gemeld niet present tekent. Wel aanwezig is de in Le Mans voorgestelde Lotus T129-AER die er hopelijk voor het eerst de handschoen opneemt tegen de Rebellion Racing R-One-Toyota. Christophe Bouchut en James Rossiter werden bevestigd als rijders, waarbij de derde naam nog bekendgemaakt moet worden. De kans lijkt evenwel klein dat onze Noorderbuur Christijan Albers die rol nu zal opnemen, gezien zijn recente aanstelling bij Caterham F1.

In LMP2 komt de voornaamste wijziging van G-Drive Racing dat de vertrouwde Morgan op stal houdt en overschakelt op de nieuwe Ligier JS P2 met gesloten monocoque, naast natuurlijke de eenmalige deelname van de Noord-Amerikaanse Extreme Speed Motorsports HPD.

ProSpeed Competition - Porsche 911 RSR
ProSpeed Competition - Porsche 911 RSR
Corvette versterkt de drie fabrieksduo's van Ferrari, Aston Martin en Porsche in het GTE-Pro veld zoals geweten, terwijl in GTE-Am op de #95 Young Driver AMR Nikki Thiim vervangen wordt. Richie Stanaway neemt de plaats in bij de winnaar van Le Mans in GTE-Am. Krohn Racing maakt zoals gemeld ook een comeback, nadat het team eerder al vorig seizoen en in 2012 actief was in het WK. Rijders van dienst zijn Tracy Krohn, Nic Jönsson en Ben "The Stig" Collins. Van Belgische zijde is er vanzelfsprekend ProSpeed Competition, nog steeds de enige Belgische vertegenwoordiger in het WK, dat in actie treedt met de nieuwe Porsche 911 RSR gepiloteerd door de vaste Franse tandem François Perrodo-Emmanuel Collard, terwijl ook Matthieu Vaxivière zoals verwacht terug fit is na zijn crash eerder dit jaar in Monaco. Het trio zal achter het stuur kruipen van de Porsche 991 die in Le Mans nog door Dempsey Racing werd gebruikt.

--- Deelnemerslijst FIA WEC 6 Hours of Circuit of the Americas 2014 (pdf) ---

Foto: FIA WEC/DPPI, ProSpeed, Lotus 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons