van der Horst

DTM 2: Zonder Jürgen Van Hover, maar met Andy Peelman

Olivier Dons/Jürgen Van Hover - Porsche 911 GT3 Cup
Olivier Dons/Jürgen Van Hover - Porsche 911 GT3 Cup
Een maand geleden kondigde Jürgen Van Hover aan opnieuw de helm op te zetten en samen met Olivier Dons deel te nemen aan de dubbele Belcar-afspraak in de marge van het tweede DTM-weekend in Zolder. De Oost-Vlaming blijft onverwacht echter toch aan de kant dit weekend, aangezien het coronavirus hem in bed houdt. Normaliter zouden we hem wel aan het werk moeten zien bij de 12 Uur van Zolder, de wedstrijd die de 24 Uur van Zolder dit jaar aflost.
Wout Bru, Pieter Denys & Andy Peelman
Wout Bru, Pieter Denys & Andy Peelman
Wel van de partij is uiteraard QSR Racing. De troepen van Stefaan Schoonjans zetten opnieuw de TCR-Audi in, maar er is meer. Het Limburgse team haalt namelijk opnieuw een van de BMW 3 series van stal, een wagen waarop Andy Peelman zal debuteren. De acteur moest normaal gezien de 24 Uur van Zolder afwerken met XWift Racing, maar dat programma viel zoals geweten in het water.

QSR Racingschool - BMW 325i
QSR Racingschool - BMW 325i
Nochtans is Peelman geen onbekende voor het team, zo vertelt teameigenaar Stefaan Schoonjans aan Autosport.be. "Andy kwam vorig seizoen bij ons reeds in actie met een Ford Fiesta op een track day. Hij is een product van onze raceschool en samen werken we eraan om hem klaar te stomen voor een racecarrière. Hij heeft aanleg, dat bleek uit testen in het verleden al, maar uiteindelijk moeten de puzzelstukjes in elkaar passen en daar helpen we hem bij. Het doel is om een 12 of 24 uursrace af te werken. Voor de 12 Uur van Zolder mikken we met het team trouwens op drie wagens."


Foto's: Ronald Janssens & XWift Racing EventsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 14 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons