van der Horst

Timo Glock met ROWE Racing

Timo Glock - BMW
Timo Glock - BMW
Nadat ROWE Racing eerder deze maand bekendmaakte present te tekenen in het vernieuwde DTM-kampioenschap en Sheldon van der Linde vorige week bij het Duitse team bevestigd werd, kondigt vandaag Timo Glock aan dat ook hij plaatsneemt in een BMW M6 GT3 van het team. Van ROWE Racing wordt dit seizoen veel verwacht, vooral na de zeges vorig jaar in de 24 Uur van de Nürburgring en de etmaalrace in Spa (weliswaar met Porsche, al hing die zege aan een zijden draadje). In 2016 triomfeerde het team eveneens in de Ardeense klassieker, toen wel met de BMW M6 GT3 en onder andere met Maxime Martin.
  • St. Paul
Timo Glock en Gary Paffett
Timo Glock en Gary Paffett
Glock wordt dus dit seizoen teamgenoot van Sheldon van der Linde, een combinatie die kan tellen. De voormalige F1-rijder was afgelopen seizoen de best presterende BMW-rijder in de DTM en pakte bij de tweede race van het eerste DTM-weekend in Zolder nog de pole. Hij besloot het laatste seizoen met de Class 1-bolides op een vijfde plaats in de eindrangschikking, net voor... Sheldon van der Linde. Glock zegevierde tot dusver vijfmaal in de DTM en staat aan de vooravond van zijn negende seizoen in het roemruchte Duitse toerismekampioenschap.

Timo Glock - BMW Team RMG
Timo Glock - BMW Team RMG
De openingsmanche van de DTM staat gepland half juni op Monza. Ook Circuit Zolder prijkt dit jaar opnieuw op de kalender, in augustus. Hopelijk heeft ROWE-teamchef en medeoprichter Hans-Peter Naundorf zijn visie van enkele jaren geleden over het Limburgse tracé tegen dat ogenblik bijgesteld...



Foto's: DTM & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 25 maart 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons