van der Horst

VW Fun Cup Awards: de mooiste livery van 2019

M3M - VW Fun Cup Evo3 #424
M3M - VW Fun Cup Evo3 #424
In de nasleep van de Awards Night heeft Autosport.be, partner van Kronos Events en de VW Fun Cup, beslist om zelf enkele Awards uit te reiken die op zaterdagavond niet aan bod kwamen in de Knokke Out van Waterloo. En omdat het oog ook wat wilt, schenken we hieronder aandacht aan de mooiste livery uit de VW Fun Cup powered by Hankook 2019.
In totaal komen vijf categorieën aan bod in de Awards van Autosport.be. Na de beste race van 2019, beslissen we ook over de mooiste livery, de opmerkelijkste jongere of nieuwkomer en de pechvogel van het jaar. Afsluiten doen we met een terugblik op het meest geslaagde kwalificatiespel.

Gelijke stand

Eerst en vooral moeten we verduidelijken dat de foto bovenaan dit artikel niet tot winnaar gekroond werd van de Award voor beste livery van het voorbije seizoen. Niet alleen omwille van het verrassingseffect, maar ook omdat de auto in beeld alleen aan de start kwam tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Mits een deelname aan het volledige seizoen, een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een Award, was het resultaat misschien helemaal anders uitgedraaid...

Ook zonder de auto van M3M was de weelde bijzonder groot, in die mate zelfs dat het onmogelijk is gebleken om de knoop door te hakken. Twee wagens eindigen dus ex aequo bovenaan en krijgen beide de Award voor mooiste livery van het seizoen.

Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
Big Mac Racing - VW Fun Cup Evo3 #260
Een van de winnaars is een auto in meer dan bekende kleuren: de #260 Big Mac Racing van onder meer François Bouillon, Marc-Olivier Van Oppens en Xavier Gérard. McDonald's Racing is al jaren actief in het kampioenschap van Kronos Events en doet dat sinds vorig seizoen met een bijzonder dynamische en kleurrijke livery. Bovendien steekt die auto geregeld zijn neus aan het venster in de voorposten, omdat er af en toe een beroep wordt gedaan op toprijders als Frédéric Vervisch. En daar zijn we bijzonder blij om!

DRM Motorsport - VW Fun Cup Evo3 #299
DRM Motorsport - VW Fun Cup Evo3 #299
Zoals eerder vermeld konden we echter niet naast een andere auto heen: DRM Motorsport komt vaak goed uit de verf als het op kleurschema's aankomt, maar de atypische groene en oranje kleuren van de #299, een auto die vorig seizoen aan de start verscheen voor onder meer Nico Verdonck, hebben ons hart sneller doen kloppen. Het team van Matthieu de Robiano lijkt bovendien een van de favorieten om zichzelf op te volgen op basis van het design van Vanuf voor de #477, een auto die dit jaar wordt ingezet voor regerende kampioenen Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus. Kan iemand in 2020 het Brusselse team kloppen met een betere livery?

Foto's: Kronos Events - Letihon

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op dinsdag 25 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons