van der Horst

Williams onthult FW43 voor 2020

Williams FW43
Williams FW43
Williams heeft middels een online presentatie het doek gehaald van de FW43, de bolide waarmee het in 2020 hoopt opnieuw aansluiting te vinden bij de rest van het F1-veld. Hoofdsponsor ROKiT neemt een nog prominentere plaats in op de wagen die dit jaar duidelijk de Britse driekleur draagt. De livery heeft alleszins alles in huis om een klassieker te worden, al zal het voor het geplaagde Britse team vooral een kwestie te zijn van op sportief vlak een stapje hoger te zetten. Zoals geweten promoveert reserverijder Nicolas Latifi naar een volwaardig racezitje, daarbij waarschijnlijk niet gehinderd door zijn vader die aandeelhouder is, naast George Russell.
Williams kende een desastreus 2019, waarbij de wagen slechts één puntje sprokkelde tijdens het ganse seizoen en het ooit zo roemrijke Britse team uiteraard troosteloos laatste eindigde in de stand. Het jaar begon reeds slecht, met een laattijdige aanwezigheid op de eerste wintertest - nooit een positief teken - en het afscheid van de ervaren Paddy Lowe. Robert Kubica, degene die nota bene het punt scoorde, is niet langer van de partij; hij vertrekt naar het DTM en Alfa Romeo dat hem aantrok als reserverijer.

Of Williams nog zwaar inzet op 2020 of meteen het vizier richt op 2021, wanneer nieuwe reglementen in werking treden, is niet geweten. Het team meldt alleszins dat de FW43 geen radicale verandering is ten opzichte van de FW42, een logische uitspraak gezien de precaire budgettaire situatie van de troepen van Claire Williams. De laatste zege van Williams dateert uit 2012, toen Pastor Maldonado zijn enige F1-zege behaalde tijdens de GP van Spanje en zo een leemte van 8 jaar invulde.

Presentaties F1-teams 2020


Foto: Williams



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 18 februari 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons