van der Horst

Zolder 2: Vier op vier voor Rast - Frijns uitgeschakeld

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast heeft de leiderspositie die hij gisteren heeft veroverd meteen verder uitgebouwd met een vierde zege op rij te Circuit Zolder. Titaalrivaal Nico Müller werd tweede en kon de schade nog enigszins beperken, terwijl Robin Frijns (zonder eigen fout) werd uitgeschakeld in de tweede ronde en met een achterstand van 41 punten nu wel een kruis mag maken over zijn titelambities. Robert Kubica behaalde zijn eerste podium en was eerste BMW-rijder met zijn ART M4. De race stond bol van de incidenten, amper tien wagens werden geklasseerd.
Start Zondagrace DTM Zolder 2
Start Zondagrace DTM Zolder 2
Er stond dus geen maat op Rast in Zolder. Polesitter Ferdinand Habsburg kon bij de start de leiding houden, terwijl Müller meteen van de vijfde naar de derde plek opschoof en Frijns de tegenovergestelde beweging maakte. Een ronde later was het echter over and out voor de Nederlander toen hij als onschuldige bijstaander werd meegesleurd in een incident tussen Fabio Scherer en Jonathan Aberdein bij het aanremmen voor de Villeneuve Chicane.

Podium voor Robert Kubica
Podium voor Robert Kubica
Ook bij de herstart behield Habsburg de leiding voor Rast en Müller, een oefening die de Oostenrijker nogmaals succesvol uitoefende na de volgende neutralisatie veroorzaakt door incidenten tussen Lucas Auer, Benoit Treluyer en Philipp Eng. Habsburg kwam vervolgens samen met Müller als eerste de pitlane opzoeken, een ronde later gevolgd door Rast, die daardoor de leiding kon overnemen. Habsburg viel daarna helemaal terug en maakte een tweede pitstop om uiteindelijk als tiende en laatste te finishen. Winst voor Rast dus, op ruim 11 seconden gevolgd door Müller, die nu tegen een achterstand van 19 punten aankijkt met enkel nog Hockenheim op de kalender. Robert Kubica herhaalde zijn aparte strategie door heel laat te komen pitten. Ditmaal pakte het evenwel goed uit en werd de Pool derde. De top vijf werd volmaakt door Timo Glock en Jamie Green.


Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 18 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons