van der Horst

VW Fun Cup Awards: het leukste kwalificatiespel

Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
In de nasleep van de Awards Night heeft Autosport.be, partner van Kronos Events en de VW Fun Cup, beslist om zelf enkele Awards uit te reiken die op zaterdagavond niet aan bod kwamen in de Knokke Out van Waterloo. Eindigen doen we met een originele toets: het leukste kwalificatiespel van het afgelopen seizoen.
In totaal kwamen vijf categorieën aan bod in de Awards van Autosport.be. Na de beste race van 2019, beslisten we ook over de mooiste livery, de opmerkelijkste jongere of nieuwkomer en de pechvogel van het jaar. Afsluiten doen we met een terugblik op het meest geslaagde kwalificatiespel.

Racen met de pedalen

Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
Net als ieder jaar in de VW Fun Cup powered by Hankook, werd er bij vijf van de zeven wedstrijden een kwalificatiespel georganiseerd. Uitzondering op die regel was het wedstrijdweekend in Mettet en de Hankook 25 Hours van Spa-Francorchamps, waar telkens een super pole georganiseerd werd. Tijdens de overige meetings moesten de rijders na hun kwalificatie nog eens aan de bak, om zich alsnog van een goede startpositie te verzekeren. Uit veiligheidsoverwegingen worden de deelnemers trouwens opgedeeld in kleine groepen, om te voorkomen dat eender wie op pole positie start met een enthousiast peloton in hun kielzog.

Een quiz, jongleren met een minivoetbal of een sessie op de simulator, het kwam allemaal aan bod. Maar in Assen spande de organisatie volgens ons de kroon door een gokartrace te organiseren. U kent vast de Race of Champions? Wel, de verschillen met dit evenement waren klein. Twee van de rijders namen plaats achter de pedalen en het stuur, een derde mocht zijn gewicht in de weegschaal leggen om de balans te verzekeren. Vervolgens moesten de teams het in een race over twee ronden tegen elkaar opnemen op een parcours in een achtvorm.

Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
Dutch Fun Festival - Kwalificatiespel
Kronos Events wou van het kwalificatiespel een echte race maken en schakelde zijn tijdwaarnemer RIS Timing in om tot op de honderdste van een seconde een rangschikking op te maken. Het enthousiasme sprong ervan af en de strijd was vaak even spannend als die op het circuit zelf. Uiteindelijk wist Milo Racing zich van de startplekken op de eerste rij te verzekeren. Een geslaagd kwalificatiespel dat volgens ons de Award zeker en vast verdiend heeft!

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op woensdag 26 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons