van der Horst

6H Spa: Belgen domineren in de Ardennen

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
In de 6 Hours of Spa stond afgelopen weekend helaas geen enkele Belg aan de start. Hoe afwezig onze landgenoten evenwel waren in de voorbereidende race voor de 24 Uren van Le Mans, des te opvallender ze bleken in de races van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de TCR International Series. Beide kampioenschappen werkten ook hun wedstrijden af in het voorprogramma van de FIA WEC 6 Hours of Spa en werden simpelweg gedomineerd door Belgische inbreng.
Jurgen Van Hover - Speedlover
Jurgen Van Hover - Speedlover
Onze jonge landgenoot Dylan Derdaele kende een quasi perfect weekend in Spa, met een klinkende dubbele zege in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en zelfs een algemeen podium in een startveld van bijna 40 identieke bolides. Het Benelux-podium kleurde in de eerste race zelfs helemaal zwart-geel-rood met een uitmuntende tweede plaats voor Jürgen Van Hover en teamgenoot Yannick Hoogaars op P3.

Jean-Karl Vernay - Team WRT VW Golf TCR
Jean-Karl Vernay - Team WRT VW Golf TCR
In de TCR International series zagen we een sterk debuterende Frédéric Vervisch, op vrijdag nog goed voor de eerste startrij, maar de concurrentie tijdens de race was moordend. Uiteindelijk was Benjamin Lessennes beste Belg op de tweede plaats, maar vooral de overmacht van de Belgische teams viel op. In de eerste training eindigden alle landgenoten in de top 10, met ook goede prestaties van de Belgische teams. In de eerste race kwam dat laatste nog duidelijker uit de verf met zeven bolides van Belgische teams op de eerste acht plaatsen, enkel de laatste trede ging naar een wagen van het Hongaarse M1Ra - het team opgericht door WTCC-held Norbert Michelisz. In race 2 op zaterdag, meer van dat: de eerste zes plaatsen gingen allemaal naar bolides van teams uit ons Belgenland. We zagen ook drie landgenoten in die top zes, helaas op plaatsen 4, 5 en zes. Het was opvallend hoe deelnemers aan de TCR Benelux enkele weken geleden afgelopen weekend goed presteerden.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op maandag 8 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons