van der Horst

24H Spa: Nu al 63 wagens op voorlopige deelnemerslijst

Start 24u Spa 2011
Start 24u Spa 2011
De deelnemerslijst voor de 24 uren van Spa telt nu reeds 63 deelnemers. Voor het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series wordt het 40-wagens sterke veld dan ook aangevuld met enkele nieuwe namen, doch zonder al te grote verrassingen. De Pro Cup, die naar alle waarschijnlijkheid de uiteindelijke winnaar zal afleveren, telt vooralsnog 18 inschrijvingen, met als voornaamste favorieten Audi, Bentley, Mercedes, BMW en McLaren. Van een echt grote inzet door de constructeurs is er niet echt sprake.
--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 24H SPA 2014 (pdf) ---

24H Spa: Foto's vanop de startgrid
Zoals reeds aangekondigd brengt de Belgian Audi Club Team WRT een extra derde wagen aan de start in de topklasse, voor niemand minder dan de 2012 LMP1 wereldkampioenen André Lotterer, Marcel Fässler and Benoît Tréluyer. Wil de equipe van Vincent Vosse en co een vervolg breien aan de overwinning van 2011, dan mag men stevige concurrentie verwachten van de twee fabrieks Bentley Continental GT3’s, waarvan er een zal worden bestuurd door onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio.

Uiteraard is het ook uitkijken naar de terugkeer van regerend kampioen bij de teams, Marc VDS Racing. Na het debacle van vorig jaar toen alle drie de wagens de finish niet haalden, brengt het team uit Gosselies ditmaal terug twee exemplaren van de BMW Z4 GT3 aan de start voor een nog aan te kondigen bemanning.

24H Spa: De start in beeld gebracht
De meest recente winnaar, HTP Motorsport, tekent opnieuw present met de twee Mercedes SLS AMG GT3 waarmee het heel het seizoen afwerkt, ook hier noteren we de nodige Belgische inbreng met Nico Verdonck, die best weer eens hoge ogen kan gooien. Manthey Racing dat vorig jaar de winnende HTP Mercedes nog tot het uiterste dreef, beperkt ditmaal zijn ambities en brengt enkel een Porsche GT3-R aan de start in Pro-Am in de Wochenspiegel kleuren.

Na de indrukwekkende vertoning in Monza waar het ging lopen met de overwinning en een derde plaats, wordt er vanzelfsprekend ook veel verwacht van beide ART GP McLarens, al blijft de betrouwbaarheid van de Britse GT natuurlijk een heikel punt. Reiter Engineering tekent naar goede gewoonte ook present, helaas niet met de exotische Camaro, maar eerder met de beproefde Lamborghini Gallardo FL2 GT3 voor onder meer Peter Kox en Tomas Enge.

24H Spa: De nacht valt over het circuit
Aston Martin wordt in de Pro Cup naast Oman Racing Team ook vertegenwoordigd door Beechdean AMR, met onder meer de polesitter van vorig jaar, Stefan Mücke achter het stuur. Van de aangekondigde AMR fabriekswagen is vooralsnog geen spoor, Aston Martin trok eerder ook al twee wagens terug uit de 24 uren van Le Mans. Voorts ontbreken er nog enkele grote namen zoals Phoenix Racing, Vita4One, Prospeed Competition en verschijnen er ook geen Nissans (JRM) of Ferrari’s in de topklasse.

24H Spa: Foto's vanop de startgrid
Met 31 wagens is de Pro-Am Cup wederom de sterkhouder van het veld. Naast de gebruikelijke favorieten prijken er ook heel wat nieuwe namen op de deelnemerslijst zoals de Australische Lago Racing Lamborghini, Brussels Racing (Aston Martin), Fortec Motorsports (Mercedes), Fach Auto Tech (Porsche), United Autosports (Audi), and Sofrev ASP (Ferrari). AF Corse verdubbelt zowaar de inzet en brengt drie extra exemplaren van de Ferrari 458 Italia GT3 aan de start in Pro-Am.

De Gentlemen Trophy verwelkomt in Spa tot slot 14 deelnemers, waaronder er heel wat de Belgische driekleur vertegenwoordigen: Delahaye Racing (Porsche), AF Racing International (Lamborghini), Speedlover (Porsche), WRT (Audi) en Brussels Racing.

Foto: Vincent Wouters, RIP & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 12 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons